Gekaapt

Thea Beckman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gekaapt

gebonden: € 18.95

ISBN: 9789463243759, 120 blz., June 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Dyslexion

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Kampen 1399. Gerlof, de enige zoon van koopman Pieter Eekhout, monstert aan op de Sint-Anna voor zijn eerste handelsreis over zee, samen met zijn oom Josef. De reis verloopt echter heel anders dan Gerlof had verwacht, als ze op volle zee de bende van Godeke Michaels en Claus Stortebeker tegenkomen, de beruchtste piraten van de Westerzee.
Gerlof en zijn oom worden als gijzelaars meegenomen en pas losgelaten als Gerlofs vader een flinke som losgeld heeft betaald. Gerlof is diep verontwaardigd – die piraten stelen en misdragen zich maar, zonder dat er iemand ingrijpt.
Zoveel onrecht vraagt om een vergeldingsactie!
Tegen de wil van zijn vader in besluit hij zich aan te sluiten bij de oorlogsvloot die op strafexpeditie gaat om wraak
te nemen op de kapers.
De belevenissen van Gerlof worden afgewisseld met het verhaal van Gerlofs zusje Gese. Haar liefde voor de koopman Simon van Utrecht wordt door Pieter Eekhout streng verboden. Gese is echter koppig en weigert zich bij het besluit van haar vader neer te leggen. De Kampense koopman heeft op die manier niet alleen heel wat te stellen met zijn vrijgevochten zoon, maar ook met zijn eigenzinnige oudste dochter.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Gekaapt!

gebonden: € 15.95
Gekaapt! Thea Beckman Omslagillustratie: Martijn van der Linden Kampen 1399. Gerlof, de enige zoon van koopman Pieter Eekhout, monstert ...

Meer boekennieuws op Facebook.