Donker verlangen

Thea Christina van Dijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Donker verlangen

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789463236881, July 2019
Formaat: 21.2 (h) x 14.9 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Boekengilde B.V.

redactie: Sanne Visch

trefwoorden: cultuur liefde roman soweto afrika zulu

beschrijving

Wanneer de blanke Claire van Zuylen tijdens haar nachtdienst in het ziekenhuis van Soweto de zwarte Skhulu Maseko ontmoet, raakt ze in de ban van deze man. Wie is hij? Wat maakt haar zo verward?

Er volgen ontmoetingen waarin hij verhaalt over zijn leven. Al snel wil ze meer dan dát. Claire wil zijn hart, zijn ziel, zijn lijf en zwarte huid. Ze verliest zich volkomen in deze trotse, traditionele Zulu en vecht als een ware “totsi” voor zijn liefde.

Ze geeft haar huwelijk op, waagt de sprong naar het Zulu – leven en wordt zijn koningin. Gaat het Claire lukken deze magische verbintenis in stand te houden?

Over de auteur
Thea Christina van Dijk (1963) studeerde journalistiek. Zij was enkele jaren werkzaam als verslaggever bij een regionaal dagblad voordat zij als communicatieadviseur | persvoorlichter terugkeerde naar haar roots, een middelgroot ziekenhuis in het midden van het land. Thea woonde meerdere jaren in Johannesburg. Betrokken bij de FSSA (Foundation for a Safe South Africa | Youth Zones) heeft ze ervaring op gedaan in verschillende townships en squatter camps. Daarnaast werkte zij als freelance columnist. Thea is getrouwd en heeft twee studerende dochters.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.