Ik vind papa veel liever dan jou

Evelien Otto

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik vind papa veel liever dan jou

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463234887, February 2019
Formaat: 21.3 (h) x 13.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 286 gram.

Uitgever: BoekenGilde

trefwoorden: dochter kanker mama moeder papa scheiding vader

beschrijving

Het was mijn weekend. Jip en Janneke waren zojuist door de heg gekropen en haar mollige lijfje vleide zich tegen me aan. Haar naar Zwitsal ruikende haar prikte in mijn neus. Ik streelde het. Ze fluisterde: ‘Mama.’
‘Ja liefje,’ mompelde ik terug. Ik sliep al bijna.
‘Mama, ik vind papa veel liever dan jou.’

Lees het verhaal van Iris, moeder van twee dochters. Elf jaar na haar scheiding van Jacco krijgt hun jongste dochter Robin kanker. Robin adoreert papa en laat Iris amper toe in haar ziekteproces.

Wat volgt is een ploeterende zoektocht. Hoe blijf je moeder, als je nauwelijks kan zorgen, niet mag troosten? En wat als je zelfs niet meer mee mag naar de oncoloog? Iris incasseert, geeft, kiest en vindt haar veerkracht terug - in Nederland en in India – terwijl haar dochter op afstand vecht voor haar leven…

Op filmische wijze neemt Evelien Otto je mee in de onmacht rond ziekte en gescheiden ouderschap. Ze hanteert een eigentijds ritme dat vlot leest, aanzet tot een glimlach en af en toe vertraagt tot poëtische fragmenten. Een boek dat je niet weg kunt leggen. Een roman om over na te praten.


“Dit is een pijnlijk, schurend en confronterend boek over de moeiten tussen ouder en kind na een scheiding. En juist daarom een waardevolle aanzet voor bezinning en gesprek. Aanbevolen!”
– André Rouvoet, voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade en voormalig minister van Jeugd en Gezin

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Evelien Otto is zelf gescheiden en heeft een dochter met kanker. Ze schreef haar roman als melange van waarheid en fantasie. Zoals de verhalen bij een kampvuur, door de dorpsoudste verteld, verpakt in anekdotes en met wijsheden gelardeerd. De waarheid is niet belangrijk, de boodschap des te meer.

“Met dit verhaal wil ik vrouwen inspireren hun veerkracht terug te vinden na een scheiding; een moeder in balans is een goed voorbeeld voor haar kinderen.”
– Evelien Otto
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.