Op zoek naar nieuwe oplossingen

Hoe geavanceerd leiders de wereld met de ene na de andere slimme innovatie verbeteren

Rosabeth Moss Kanter

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op zoek naar nieuwe oplossingen

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463192156, 336 blz., December 2020
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 663 gram.

Uitgever: Scriptum

beschrijving

Wanneer de traditionele aanpak ontoereikend is, zijn geavanceerde leiderschapsvaardigheden van doorslaggevend belang. Rosabeth Moss Kanter, door het blad Management Today ooit uitgeroepen tot 'de allereerste vrouwelijke managementgoeroe', laat in dit boek zien hoe mensen overal hun creativiteit en ondernemingszin kunnen loslaten om partners te mobiliseren in uitdagende culturele, sociale, politieke en bedrijfseconomische situaties - en te innoveren voor een betere toekomst.

Hoe overwin je je eigen valkuilen? Hoe bedenk je een werkelijk baanbrekende nieuwe oplossing? Hoe kom je aan de capaciteiten, relaties en financiën voor een innovatie? Hoe betrek je medestanders, neutraliseer je tegenstanders, overtuig je twijfelaars? Hoe bouw je coalities op?

Dit zijn de vragen die centraal staan in het programma 'Advanced Leadership Initiative' van Harvard dat Moss Kanter hielp ontwikkelen en ruim tien jaar leidde, en waar dit boek op is gebaseerd. Voor digitaliserende en minder hiërarchisch werkende organisaties wordt geavanceerd leiderschap steeds belangrijker, zegt zij. Waar 'positiemacht' ophoudt, begint geavanceerd leiderschap.

In dit boek beschrijft ze de elementen en uitdagingen van geavanceerd leiderschap aan de hand van allerlei voorbeelden uit de praktijk, zoals de oud-manager die een nieuw type buurtsuper ontwikkelde voor achterstandswijken, de wetenschapper die de Amerikaanse 'BOB'-campagne bedacht, een leverancier van betaalbare zonnepanelen in Liberia en de buitenstaander die Sesame Street nieuw leven inblies.

Rosabeth Moss Kanter (1943) doceert business aan de Harvard Business School. Eerder was ze onder meer hoogleraar sociologie aan de universiteit van Yale (1977-1986) en hoofdredacteur van de Harvard Business Review (1989-1992). Ze publiceerde onder andere Men and Women of the Corporation (1977), The Change Masters (1985), When Giants Learn to Dance (1990), Confidence (2006) en SuperCorp (2010).

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)ROSABETH MOSS KANTER is een prominente en invloedrijke hoogleraar aan de Harvard Business School, waar zij de naar Ernest L. Arbuckle vernoemde leerstoel bekleedt. Professor Moss Kanter is gespecialiseerd in strategie, innovatie en leiderschap bij verandering.

Tot voor kort had ze de leiding van het Advanced Leadership Initiative van Harvard, een programma voor leiderschapsontwikkeling dat zij samen met enkele collega’s in 2004 bedacht en in 2008 lanceerde. Het Advanced Leadership Initiative is bedoeld om leiders aan de top van hun vakgebied te helpen ook succesvol te werken aan verbeteringen in de samenleving, zowel landelijk als internationaal. Het programma moet voorzien in het nieuwe leiderschap waar wereldwijd behoefte aan is.

Moss Kanter kreeg in de loop van haar lange carrière vierentwintig eredoctoraten. Ook ontving ze voor haar werk tal van onderscheidingen van vooraanstaande nationale en internationale organisaties, waaronder de Academy of Management, de American Sociological Association, de International Leadership Association en de World
Teleport Association. Recentelijk ontving ze voor haar gehele carrière en oeuvre nog een Lifetime Achievement Award van Thinkers50, dat onder andere internationale ranglijsten op het gebied van management samenstelt.

Rosabeth Moss Kanter was hoofdredacteur van de Harvard Business Review en commissaris bij tal van ondernemingen. Zij is een baanbrekend denker voor tal van lokale en nationale goede doelen en voor zowel grote concerns als startende ondernemingen.
toelichtingDit boek over sociaal ondernemerschap laat zien hoe je medestanders betrekt, tegenstanders neutraliseert, twijfelaars overtuigt in culturele, sociale, politieke en bedrijfseconomische situaties.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.