De jongen die opgroeide als hond (geactualiseerde editie

en andere verhalen uit het dagboek van een kinderpsychiater

Bruce Perry; Maia Szalavitz

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De jongen die opgroeide als hond (geactualiseerde editie

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463192088, February 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.1 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 671 gram.

Uitgever: Scriptum Books

vertaald door: Marie-Christine Ruijs

beschrijving

Kinderpsychiater Bruce Perry helpt dagelijks getraumatiseerde kinderen. Bevlogen en met compassie vertelt hij over kinderen zoals Laura, een vierjarig meisje met een groeiachterstand, dat meer baat had bij een grote dosis liefde dan bij speciale diëten; Connor, die als baby lange tijd aan een stuk alleen werd gelaten en die opbloeide door massage en muziektherapie, en Justin, de zesjarige jongen die opgroeide als hond, en die zijn taal- en ontwikkelingsachterstand verbazingwekkend snel inhaalde toen zijn hersenen op de juiste manier gestimuleerd werden.
Door zijn baanbrekende werk op het snijvlak van neurowetenschap en psychologie kan Bruce Perry als geen ander inzicht geven in wat er precies gebeurt in de hersenen als een kind al vroeg in het leven wordt blootgesteld aan traumatische ervaringen en welke, soms verrassende, methoden gebruikt kunnen worden om het kind te helpen opgroeien tot een volwassene die sterk in het leven staat. Een fascinerend boek, niet alleen voor mensen die werken met getraumatiseerde kinderen maar ook voor pleeg- en adoptieouders.
Deze geactualiseerde editie bevat een nieuw voorwoord, een extra hoofdstuk, uitgebreide commentaren per hoofdstuk en een studiegids met vragen en antwoorden voor groepsdiscussies.

Bruce Perry is kinderpsychiater en grondlegger van de ChildTrauma Academy in Houston, Texas. Ook adviseert hij de FBI. Maia Szalavitz is wetenschapsjournaliste en won verscheidene prijzen met haar journalistieke werk.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatHelder en inzichtelijk ****
recensie citaatEen aangrijpend en tegelijkertijd hoopgevend boek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.