De wet van de stilte

Reis door Colombia

Karin Anema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De wet van de stilte

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463192071, geïllustreerd, January 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.6 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 547 gram.

Uitgever: Scriptum Books

beschrijving

Schrijfster Karin Anema reist door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van af liggen. Zij legt bloot hoe mensen de generatieslange burgeroorlog beleefden, in hun huizen, in de straat, en waarover ze gingen zwijgen.
'De wet van de stilte' gaat over hoe families uit elkaar zijn gevallen en hoe de bewoners zich voelen tegen de achtergrond van de toeristische hotspots die zich ontwikkelen. Het houdt toeristen een spiegel voor.
Met een open blik, echt contact en een scherpe pen verwijdert Anema het laklaagje en laat daarmee de mensen zien.

Karin Anema (1955) is schrijfster en journaliste. Met groot inlevingsvermogen en met oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen. Van haar verschenen eerder onder meer 'De groeten aan de koningin', 'Mexicaanse sneeuw' en 'De laatste grens', dat genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs. 'Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses', is in het Duits vertaald en wordt verfilmd. Haar boek 'Boegwater – Leven op de binnenvaart', werd eveneens genomineerd voor de Bob den Uylprijs.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatSchrijfster en journalist Karin Anema maakte een fascinerende,niet geheel ongevaarlijke reis door Colombia op zoek naar persoonlijke
achtergrondverhalen over de burgeroorlog. Wat merken de bewoners van het Vredesakkoord in 2016? Leven zij zonder angsten vergeleken met vroeger? Achterop de motor bij pastoor Henry of met de bus bezoekt zij gebieden waar de Farc en de coke het voor het zeggen hadden. Anema schrijft en overpeinst met veel
couleur locale. In Cali spreekt zij bijvoorbeeld Laura die op haar elfde werd ontvoerd en zeven maanden gevangen werd gehouden door de Farc. Onthutsend.
recensie citaatVoor wie zich wél wil verdiepen in het Colombia achter de schermen, is 'De wet van de stilte' verplichte kost. [...] Anema spreekt met ex-guerrilleros, kindsoldaten, paramilitairen, weduwen, winkeliers die oorlogsbelasting moeten betalen en boeren die van hun land werden gejaagd. Met eindeloos geduld fileert zij laagje voor laagje de levensverhalen van de gewone mensen van wie in de krant hooguit ruimte is voor een citaatje. [...] Met eindeloos geduld, oprechte interesse en doorvragen - typerend ook voor haar eerdere werk - en door steeds weer naar haar contacten terug te keren, weet zij hun vertrouwen te winnen en krijgt mensen die hun verhaal nooit eerder hebben verteld aan het praten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.