Starten en stoppen met werken

Tips en verhalen van millennials en babyboomers

Hansje van Etten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Starten en stoppen met werken

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463191746, June 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 443 gram.

Uitgever: Scriptum Books

beschrijving

Als je jong bent, kun je honderdduizend verschillende wegen inslaan op het gebied van studie en werk. Maar welke kies je? En hoe weet je of je wel de juiste keuze maakt? Eenmaal aan het werk krijg je met andere dilemma’s te maken. Heb je wel plezier in wat je doet? Is het niet beter om te verkassen? Weer een paar jaar later vraag je je af of je niet te oud bent om nog elders te solliciteren. Maar wat ga je dan doen? Een eigen bedrijf beginnen? Een nieuwe opleiding? Voor je het weet zit je een paar jaar voor je pensioen. Je voelt de druk toenemen om ruimte te maken voor een nieuwe generatie. Stop je eerder met werken of blijf je stug doorgaan?
Hansje van Etten vroeg millennials en babyboomers naar hun ervaringen. Ze komen uit het hele land en oefenen allemaal een ander beroep uit. Beide generaties staan voor een nieuwe levensfase. De millennials beginnen met werken, de babyboomers nemen er afscheid van. Ze geven tips hoe je de arbeidsmarkt kunt veroveren en overleven. Vooruitblikkend en terugkijkend vertellen ze over hun dromen, drijfveren en teleurstellingen en over nieuwe rondes, nieuwe kansen. Hun tips en verhalen zetten je aan om je toekomst met andere ogen te bezien.
Hansje van Etten werkte jarenlang bij de VPRO-televisie als programmamaker en eindredacteur. Ze maakte onder meer programma’s over wetenschap en gedrag. Ook was ze eindredacteur van het documentairekanaal Holland Doc/NPO Doc. Voor studenten van de kunstacademie in Utrecht stelde ze gastlessen samen over het belang van experimenteren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIn het boek 'Starten en stoppen met werken' geeft Hansje van Etten antwoorden op vragen die je altijd al wilde weten over het starten in de arbeidsmarkt en het verlaten als je juist met pensioen gaat. Al vragend aan millenials en babyboomers geeft de schrijver je inzichten die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gehad.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.