Het Ja-brein

moed, nieuwsgierigheid en veerkracht bij je kind stimuleren

Daniel J. Siegel; Tina Payne Bryson

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het Ja-brein

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463190992, January 2019
Formaat: 21.2 (h) x 14.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 322 gram.

Uitgever: Scriptum Books

beschrijving

Kinderen kunnen in woede uitbarsten of zich juist terugtrekken bij uitdagingen, onaangename klussen of zaken waar al snel ruzie over is zoals schermtijd, huiswerk, hoe laat naar bed. Ze reageren dan reactief. Dat noemen Daniel Siegel en Tina Payne Bryson een Nee-brein-reactie. Maar je kunt je kind leren om het leven open tegemoet te treden, ook als het tegenzit. Als je het Ja-brein stimuleert, zijn kinderen nieuwsgieriger, creatiever en minder bang om fouten te maken. Ook zijn ze dan flexibeler en veerkrachtiger bij tegenslagen en lastige gevoelens. Ze handelen vanuit een duidelijk innerlijk kompas, dat ze richting geeft bij hun beslissingen en bij hun relaties met anderen.
In 'Het Ja-brein' geven Siegel & Bryson ouders goed toepasbare strategieën om negatief gedrag, agressie en angst bij te sturen, en om het vermogen van hun kind tot positief gedrag te vergroten. Een onmisbare opvoedgids met inspirerende voorbeelden en speelse illustraties, geschikt voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar.

Daniel J. Siegel is hoogleraar klinische psychiatrie aan de Universiteit van Californië.

Tina Payne Bryson is kinder- en jeugdpsychotherapeute. Ze geeft lezingen en workshops aan ouders, docenten en professionals in de zorg.

Eerder verscheen van hen bij Scriptum: 'Het hele brein, het hele kind. Twaalf revolutionaire strategieën om de ontwikkeling van je kind te stimuleren'.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.