Olifanten laten vliegen

radicale innovatie in organisaties

Steven Hoffman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Olifanten laten vliegen

gebonden: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463190947, 320 blz., January 2019
Formaat: 24.1 (h) x 16.2 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 726 gram.

Uitgever: Scriptum Books

beschrijving

Voor zowat iedere grote onderneming heeft innovatie tegenwoordig de allerhoogste prioriteit. De druk om te innoveren wordt steeds groter, en de prijs die wordt betaald wanneer het niet lukt steeds hoger. Intussen wil het bij de meeste ondernemingen maar niet opschieten. Ze bedienen zich allemaal nog steeds van methoden die decennia geleden zijn bedacht en die inmiddels allang achterhaald zijn. Daarom, ook, verliezen de allergrootste ondernemingen ter wereld soms een complete markt aan een startup waarvan ze nog nooit hadden gehoord.
In ‘Olifanten laten vliegen’ laat Steven S. Hoffman zien hoe zowel succesvolle startups als gevestigde ondernemingen te werk gaan om nieuwe producten en diensten op de markt te brengen. Ook geeft hij antwoorden op de cruciale vragen voor iedere innovator:

Hoe innoveren de entrepreneurs in Sillicon Valley?
Waarom lopen sommige van de slimste ondernemingen vast in het innovatieproces?
Hoe kan een innovatieteam het beste worden gestructureerd?
Wie moeten er in die teams zitten, en wat moeten zij kunnen?
Hoe kan er worden geïnnoveerd in een grote organisaties?
Welke methoden en processen leveren aanhoudende resultaten op?

De antwoorden op deze vragen liggen niet voor het oprapen. Innovatie is een ingewikkeld, rommelig en vaak troebel proces. Toch doet de auteur dit proces stap voor stap uit de doeken, en laat tot in detail zien hoe het ook in jouw onderneming kan worden opgetuigd. Hij legt uit hoe je de lessen kunt overnemen en in iedere gevestigde onderneming kunt toepassen – of het nu een startup is, een familiebedrijf of een multinational.

Steven S. Hoffman is ‘kapitein’ van Founders Space, een van de meest vooraanstaande incubators en accelerators wereldwijd, en opereert al tijden in de frontlinie van innovatie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.