De wereld van de happy pear

simpel, verrassend en heerlijk eten voor een gezond en gelukkig leven

Stephen Flynn; David Flynn

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De wereld van de happy pear

gebonden: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463190848, geïllustreerd, October 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.7 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 1011 gram.

Uitgever: Scriptum Books

beschrijving

Voor de Ierse broers David en Stephen Flynn, the Happy Pear, staan plezier, smaak en vriendschap centraal bij het koken. Hun boodschap: eet meer groenten! Met groenten kun je eindeloos variëren, ze zitten bomvol smaak en zijn heel makkelijk te bereiden.

In 'De wereld van de Happy Pear' vind je meer dan honderd verrassende plantaardige recepten die je doen watertanden, zoals een burger met gegrilde halloumi en zoete chilisaus, groentepaella, spinazie-aardappelkoekjes, soep van waterkers met geroosterde walnoten, een regenboogterrine van groenten en een chocoladetaart met zoute karamel. Ook vind je tips voor een gezonde leefstijl, hoe je kinderen meer groenten en fruit kunt laten eten en hoe je lekker plantaardig kookt, ook als het gaat om een zomerse barbecue of een eivrije pavlova. Ontdek een wereld aan fantastische gerechten die ook nog eens heel gezond zijn!

De Ierse tweelingbroers David and Stephen Flynn waren gewone jongens die wel van een biertje (of twee) en een lekker lapje vlees hielden. Totdat ze - geheel onafhankelijk van elkaar - vegetariër werden. Dat veranderde hun leven en ze ontwikkelden een aanstekelijke passie voor gezond en goed eten. Hun Happy Pear-café, -winkel en -merk zijn inmiddels bekend tot ver buiten Ierland.

'Deze geweldige jongens koken altijd ongelooflijk lekker' Jamie Oliver


Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDit is het tweede kookboek van de Ierse tweeling Flynn. Het eerste: 'The Happy Pear' (2014) is niet in het Nederlands vertaald. De broertjes groeiden op als vleeseters, maar bekeerden zich onafhankelijk van elkaar tot een vegetarische leefstijl. Zij maakten van hun passie hun werk en begonnen een groentewinkel. Inmiddels hebben zij een café, een winkel en is hun merk Happy Pear een begrip (website thehappypear.ie). De recepten zijn vegetarisch, maar tot de ingrediënten behoren wel af en toe kaas, yoghurt en honing. Maar ook voor de volledig plantaardig etende mens is er heel veel te vinden in dit boek. Om aan de vraag tegemoet te komen geven ze veel snelle recepten, nieuwe ideeën voor groenteburgers en de barbecue. Ook Jamie Oliver heeft zich lovend uitgelaten over de kookkunsten van deze broers. Hoewel powerfood als chiazaad en de welbekende kokosolie gebruikt worden, zijn de recepten niet alleen modieus maar gewoon erg lekker. Aantrekkelijk kookboek met ongeveer 100 vegetarische recepten. Voor iedereen die geen of minder vlees wil eten en houdt van koken. Met index.recensie citaatBlij word je van de vele recepten, die tamelijk snel en makkelijk te maken zijn, zoals courgette en Spaanse groentepaella. Positief is ook dat de Gelukkige Peren groen lekkers hebben bedacht dat ook door kleine peertjes gepruimd wordt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.