Gebroken wilskracht

de ziekte die depressie heet en hoe je ervan geneest

Jeffrey Wijnberg

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Gebroken wilskracht

gebonden: € 16.99

ISBN: 9789463190497, geïllustreerd, February 2017
Formaat: 21.9 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 325 gram.

Uitgever: Scriptum Books

illustrator: Peter de Wit

beschrijving

Een depressie: het is psychische volksziekte nummer één. Een aandoening die ook wel schuilgaat achter benamingen als overspannenheid, burn-out en surménage of zoals vroeger werd gezegd: een zenuwinzinking. Mensen die onder een depressie lijden zijn vaak jarenlang uitgeschakeld, vooral omdat een effectieve behandeling achterwege blijft.
Aan de patiënt is, zo op het eerste oog, weinig verkeerds te ontdekken en hij wordt daarom door de buitenwacht met wantrouwen aanschouwd. Maar het depressieve lijden is ernstig vooral omdat er sprake is van wilsverlamming: de patiënt kan helemaal niets uitrichten omdat de hersenen zijn vermogen tot handelen hebben geblokkeerd. 

Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: 'De magie van het nietsdoen', 'Dictatuur van het geluk' en 'Beter van wel', en samen met Jaap Hollander 'Succes is ook niet alles' en 'Provocatief coachen'. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatWijnberg biedt met zijn boek veel wat herkenning oproept, naast nuttige handvatten voor wie zelf of in zijn omgeving met depressie te maken krijgt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.