Hollandse klassiekers anno nu

van appeltaart tot zuurvlees

Tjitze van der Dam

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hollandse klassiekers anno nu

gebonden: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463190473, geïllustreerd, June 2017
Formaat: 24.8 (h) x 18.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 844 gram.

Uitgever: Scriptum Books

fotografie: Saskia de Wal

beschrijving

Van zoetigheden als appeltaart en arretjescake tot hartige gerechten als hutspot en saucijzenbroodjes, de Hollandse keuken met zijn nadruk op pure en eerlijke ingrediënten heeft veel lekkers te bieden.
In dit boek vind je Hollandse klassiekers met een verrassende, moderne twist, zoals bitterballen van hete bliksem, worstenbroodjes met gerookte paling, hachee van Texels lam en ijs met drop. Probeer 'vergeten' eten zoals nagelhout en jan-in-de-zak uit of ontdek streekgerechten zoals Fryske dúmkes en Limburgs zuurvlees. Maar ook appelepap, vlaflip en wentelteefjes zijn typisch Nederlands en kun je op een originele manier bereid terugvinden in dit kookboek.
Of je nu op zoek bent naar simpele gerechten voor een doordeweekse dag of naar dat ene speciale feestelijke recept dat iets meer tijd in de keuken kost, dit boek biedt inspiratie voor thuiskoks die de Hollandse keuken willen (her)ontdekken. Een culinair feest van herkenning en verrassing!

Tjitze van der Dam is een bevlogen Friese chef-kok, die ervaring heeft opgedaan bij Ron Blaauw restaurant en bij De Vrienden van Jacob en executive chef was bij het INK Hotel in Amsterdam.
Ook organiseert hij culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.