Alchemie van de liefde

het geheim van de strijd, en hoe relatieconflicten je helpen om de Steen der Wijzen te vinden

Lisette Thooft

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Alchemie van de liefde

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 9789463190268, geïllustreerd, October 2016
Formaat: 16.0 (h) x 16.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 227 gram.

Uitgever: Scriptum Books

illustrator: Jan Bijster

beschrijving

Waarom duren wittebroodsweken nooit lang? Waarom vechten we met elkaar, ook als we oprecht van elkaar houden? Waarom schuilt er een draak in elke vrouw en een gepantserde ridder - of een robot - in elke man?
Omdat we zo in elkaar zitten; het is het ontwerp van de liefde. En dat is maar goed ook. Want juist het overwinnen van tegenstellingen levert de Steen der Wijzen op die van lood goud maakt, zelfs diamant. Conversio oppositorum noemden de alchemisten dat: het omkeren van tegendelen. Het mannelijke en het vrouwelijke hebben elkaar nodig om zelf tot volle ontplooiing te komen.
Lisette Thooft vertaalde de eeuwenoude alchemistische principes naar hedendaagse liefdesrelaties. Alles is één, zo binnen zo buiten, haast je langzaam, los op en verbind, bid en werk... Wat hebben die klassieke regels ons nu te leren? Elke relatie is een kolf waarin zich een alchemistisch proces afspeelt, of het nu een stevige of een wankele relatie is, hetero of homo, een prille liefde of een oude band. Zelfs als je géén relatie hebt, kun je alchemie bedrijven. Dit boek vertelt je precies hoe, met uit het leven gegrepen en herkenbare voorbeelden, met humor en wijsheid. En... het werkt!

Lisette Thooft (1953) is schrijfster en spreekster, coach, voorzitter van de Kring voor Mythosofie en in opleiding tot Rebalancer. Ze schrijft voor bladen als Happinez en The Optimist en blogt op haar website www.lisettethooft.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.