De Heer is God!

dertien Bijbelstudies bij Psalm 100

Heino Gerritsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Heer is God!

paperback/ gebrocheerd: € 15.37

ISBN: 9789463189750, 136 blz., September 2015
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 194 gram.

Uitgever: Jongboek

beschrijving

Dit boek bevat 13 Bijbelstudies naar aanleiding van Psalm 100. Het is bedoeld voor huiskringen of catechesegroepen. Het behandelt 13 maatschappelijke of christelijke thema’s om als groep met elkaar over na te denken en te praten.
De auteur is geen theoloog of predikant. Het boek geeft geen antwoorden. Het biedt handvatten om de Bijbel open te slaan bij deze thema’s. Ook geeft het informatie om over na te denken.
Psalm 100 wordt door de auteur gezien als zijn persoonlijke geloofsbelijdenis. De auteur heeft veel over deze Psalm nagedacht. Deze gedachten wil de auteur graag delen om zo het geloof van anderen te verrijken en te verdiepen. Deze insteek maakt dit een uniek boek met verrassende studies.
Het boek is ook te gebruiken als een Bijbels dagboek, waarbij je als individu 13 weken lang een week bezig bent rond een thema en hierover leest en nadenkt. Elke studie bevat een leeswijzer met Bijbelgedeelte om te lezen.
Aan de orde komen de thema’s: Godsbeeld in religie, heerschappij en onderdanigheid, uitverkiezing, schepping of evolutie, seksualiteit, medische ethiek, Gods plan, materialisme, bescherming en vertrouwen, christen zijn, lijden, evangelisatie, dankbaarheid.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.