Nu slaapt Toetanchamon

Patrick Bernauw

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nu slaapt Toetanchamon

paperback/ gebrocheerd: € 18.46

ISBN: 9789463189682, geïllustreerd, 158 blz., August 2015
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 222 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Egypte, november 1922. Archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van Toetanchamon! Het sensationele nieuws verspreidt zich bliksemsnel. De fabelachtige schatten van de grafkamer lokken massa's nieuwsgierige toeristen. Maar op een kleitabletje dat in het graf wordt gevonden, staat een een vreemde boodschap: 'De dood zal hem die de rust van de farao verstoort, met zijn machtige vleugels vellen.'

Kort na de merkwaardige vondst overlijdt Lord Carnarvon, de geldschieter van de expeditie. En dat is het begin van een raadselachtige reeks sterfgevallen. Toeval, of de vloek van de farao? Evelyn, de dochter van Carnarvon, is erbij als het graf wordt ontdekt. Ze is gefascineerd door de jonge Toetanchamon en verliefd op de oudere Carter. Rust op hun relatie ook een vloek?

Deze schitterende historische roman van Patrick Bernauw verscheen voor het eerst in 1991 en is sindsdien uitgegroeid tot een regelrechte klassieker. Het verhaal over een gemiste liefde, dat ook nogal wat griezelige trekjes heeft, wist zowel jongeren als volwassenen te boeien.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.