Top 100 van het Schaatsen

de honderd beste schaatsers en schaatssters aller tijden sinds 1892

Wilfred Luijckx

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Top 100 van het Schaatsen

paperback/ gebrocheerd: € 14.34

ISBN: 9789463189323, 119 blz., October 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 185 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Sven Kramer en Ireen Wüst zijn ontegenzeggelijk de meest succesvolle schaatsers van deze generatie. Maar waar is hun plaats in de gehele schaatsgeschiedenis? Hoe goed zijn ze werkelijk? Beiden voeren niet eens de ranglijst aller tijden, de Adelskalender aan. Dat is voorbehouden aan twee Noord-Amerikanen; Shani Davis en Cindy Klassen.
En hoe goed was Erik Heiden ten opzichte van Sven Kramer? En wat is de plaats van Ard Schenk in dit geheel? Waar staan al die Noorse toppers uit het verleden? Is Ireen Wüst net zo goed als al die Duitse schaatssters door de jaren heen? Vragen die niet zo maar te beantwoorden zijn, maar die wel regelmatig tot discussie leiden.
Wilfred Luijckx (1979) probeert dit soort discussie te ondersteunen met feiten en cijfers. In navolging van zijn vierde boek "Top 100 van het Wielrennen" schreef hij "Top 100 van het Schaatsen". Hij heeft getracht op een objectieve manier de beste 100 schaats(st)ers uit de geschiedenis te rangschikken. Hij geeft op die manier antwoord op de bovenstaande vragen. Niet op gevoel, maar op basis van statistiek. Al zal er over de gemaakte keuzes natuurlijk nog wel gediscussieerd worden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.