Het Archief

Nico van den Raad

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het Archief

paperback/ gebrocheerd: € 13.88

ISBN: 9789463187367, geïllustreerd, 112 blz., March 2016
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 200 gram.

Uitgever: De Nieuwe Boekhandel

beschrijving

Het Archief is een roman over twee mannen die op zoek zijn naar geluk. De één probeert te ontdekken waarom hij abrupt zijn gezin heeft verlaten en probeert zo goed en kwaad als het kan zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij heeft een appartement gehuurd van een man die een jaar in Noorwegen is gaan wonen om daar te ontdekken of hij in dat land gelukkiger kan zijn. Die man heeft persoonlijke voorwerpen uit zijn leven achtergelaten in de archiefruimte van het appartement. Tussen de twee mannen ontstaat emailcontact over hun ervaringen waarbij de voorwerpen uit het archief een rol spelen. In Het Archief gebruikt de schrijver autobiografische elementen om een fictief verhaal te schrijven. Deze roman is daarom geen spiegel van zijn werkelijkheid, maar een vrije verbeelding daarvan.

Nico van den Raad (1943)is schrijver, verteller en dichter. Van hem verschenen tot nu toe de volgende uitgaven: de gedichtenbundels Met onbekende bestemming (2001), Uitzicht (2003) en Woorden als schuilplaats (rouwgedichten) (2015).
De verhalenbundel: Dichter bij de verte (2013). Met zijn vrouw Maya Plas schreef hij een bundel met vertelverhalen: De blauwe vogel en andere verhalen (2015).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.