Speelruimte in sociale wijkteams doorgelicht: is de street-level-bureaucraattheorie achterhaald?

confrontatie tussen theorie, beleidsverwachtingen en de praktijk van sociale wijkteams

Keimpe Anema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Speelruimte in sociale wijkteams doorgelicht: is de  ...

paperback/ gebrocheerd: € 20.51: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463187084, 154 blz., January 2016
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 296 gram.

Uitgever: Auteursplatform

beschrijving

Speelruimte van publieke dienstverleners staat volop in de belangstelling. Dat geldt zeker voor sociale wijkteams, die zijn opgezet om uitvoering te geven aan o.a. de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015. Van dienstverleners uit deze teams wordt verwacht dat zij dé oplossing bieden voor de heersende vraagstukken in de maatschappelijke ondersteuning. Desondanks blijft veel onduidelijk over de speelruimte in sociale wijkteams.

Deze masterthesis geeft u inzicht in een wetenschappelijke theorie om de speelruimte in sociale wijkteams (beter) te begrijpen: de street-level-bureaucraattheorie. Dit gebeurt in deze studie door de verwachtingen uit de theorie en de beleidsstukken te confronteren met de praktijk van sociale wijkteams in twee casusgemeenten.

Drie onderdelen staan daarbij centraal: het expliciteren van de verwachtingen uit beleid en theorie, de beschrijving van de uitvoeringspraktijk en de confrontatie tussen theorie, beleid en praktijk. De hoeveelheid informatie maakt dit onderzoek niet enkel interessant voor wetenschappelijke doeleinden, maar ook voor bestuurders, beleidsmakers en eenieder die zich aangetrokken voelt tot het onderwerp.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.