Van conflictmaatschappij naar participatiesamenleving

vrijzinnige participatie politiek

Jeroen Zandberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van conflictmaatschappij naar participatiesamenleving

paperback/ gebrocheerd: € 19.49

ISBN: 9789463185431, geïllustreerd, 155 blz., March 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

In de huidige Nederlandse maatschappij staat niet de mens of de macht centraal, maar het conflict. Elk persoon en onderdeel van de maatschappij genereert een conflictveld dat zo de samenleving vormt.
De centraliteit van het conflict in onze maatschappij zorgt voor veel van de grote problemen van de huidige tijd. Deze lijken onoplosbaar omdat we blijven volharden in het conflict als fundament van de samenleving. Een conflictmaatschappij is echter in oorlog met zichzelf en vrede is enkel mogelijk als we een participatiesamenleving worden.
Vrijzinnige politiek bestrijdt de waarden van de huidige Nederlandse conflictmaatschappij die mensen tegen elkaar plaatst. De ijzeren vuist van het neoliberalisme, gekoppeld aan de labiliteit van het progressieve snobisme, creëert een onmenselijke omgeving.
We hebben geen links of rechts beleid nodig maar een vrijzinnige politieke visie die uitgaat van de participatiesamenleving. Van het conflict naar de participatie, van de discussie naar de dialoog. Van argumenten als wapens naar woorden als verbindingsmiddel. Van vrijheid door verwijdering naar vrijheid in verbondenheid en van gelijkheid van uitkomst naar gelijkheid van kansen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.