De komst van de koning

Mara Li

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De komst van de koning

paperback/ gebrocheerd: € 20.51: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463185134, geïllustreerd, 386 blz., December 2018
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 521 gram.

Uitgever: Dutch Venture Publishing

beschrijving

‘De wereld heeft dokters nodig,’ zegt Cormack. ‘Wij hebben dokters. De wereld heeft beschutting en medicijnen nodig. Wij hebben dat te bieden. De wereld heeft een weg voorwaarts nodig, een kompas dat ons uit de duisternis leidt. Wij kunnen dat kompas zijn.’

Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind.

Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserkoning hem heeft gegeven, lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kosten.
Ook al zijn ze werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserkoning kan genezen.

In dit laatste deel van de trilogie 'De gave van de Selkie' weet Mara Li wederom op meesterlijke wijze mythologische elementen te verweven met de rauwheid van de dystopische wereld waarin Nimue en Arthur leven.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.