De strijd om de Zuidpool

Anneke Blankemeijer-Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De strijd om de Zuidpool

gebonden: € 27.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463182713, geïllustreerd, 170 blz., July 2016
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 413 gram.

Uitgever: Uitgeverij Heijink

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Rob is met zijn ouders en zijn broertje op vakantie in Londen. Tijdens een rondwandeling ziet hij het standbeeld van de ontdekkingsreiziger Robert Falcon Scott. Hij is erg onder de indruk van het beeld en het verhaal dat er achter schuil gaat. Later die dag ontmoet hij in een park twee mannen. Ze hebben ruzie en vragen Rob of hij hen wil helpen. Rob zegt 'ja' en belandt in een groot avontuur dat hem kriskras door de stad brengt en ver daar buiten. Het is een race tegen de klok. Lukt het Rob om het probleem van de twee mannen op tijd op te lossen?
Anneke Blankemeijer-Jansen (1968) is dol op lezen en schrijft sinds haar veertiende. Vooral verhalen over geschiedenis en beroemde mensen vindt ze geweldig. Ze bezoekt graag de plaatsen waar de verhalen zich afspelen. Voor het schrijven van De strijd om de Zuidpool is ze zelfs twee keer op het zeilschip de Oosterschelde de Noordzee overgestoken naar Londen.
Anneke is afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en de Katholieke Pabo in Zwolle. Ze werkt als invaljuf op basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Coevorden.

Coverfoto en coverontwerp: Rolf Blankemeijer
Overige foto's: Anneke en Rolf Blankemeijer

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De strijd om de Zuidpool

paperback/ gebrocheerd: € 16.97
Rob is met zijn ouders en broertje Lars op vakantie in Londen. Tijdens een rondwandeling ziet hij het standbeeld van de beroemde ontdekkingsreiziger ...

Meer boekennieuws op Facebook.