Gebroken cirkel

Fred Hannen

Fred Hannen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Gebroken cirkel

paperback/ gebrocheerd: € 25.96: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463182478, geïllustreerd, 152 blz., August 2016
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 578 gram.

Uitgever: Boeken uit Limburg

beschrijving

Ten Geleide

Toen ik de jaren zeventig Philipsplant in Roermond kwam werken, trof ik daar een bedrijfscultuur aan die doet denken aan een gebroken cirkel (zie afbeelding). Hierdoor werd, naar mijn mening, een vervroegde sluiting van de fabriek, c.q. de verplaatsing van het bedrijf naar lageloon landen, onvermijdelijk. Op dat moment wist ik niet dat dit arbeidsklimaat ook bij andere onderdelen van Philips een negatieve rol speelde. Vanaf de eerste dag viel me op dat je op elke hoek van de afdeling een baasje tegen kwam.

Het was je taak niet als OR-lid om het product fabrieksmatig te volgen, laat staan om de markt in de gaten te houden. Daarnaast was ik, evenals iedere Nederlander, trots op het Philipsbedrijf. Nog steeds kijk ik met heel veel respect terug naar de Bron, het ontstaan van Philips. In heel mijn werkzaam leven ben ik nog nooit zo’n mooie werkgelegenheid tegengekomen.

Mijn verhaal spits zicht toe op de negatieve bestuurlijke spiraal waar ik bij Philips in terecht kwam. Naar mijn mening, was dat mede de oorzaak van het vervroegd overbrengen van de productiemachines van Philips Roermond naar de lageloonlanden.

Mijn verhaal is uiteraard retrospectief.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.