De keizerin van Mexico

Patrick Bernauw; Guy Didelez

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De keizerin van Mexico

paperback/ gebrocheerd: € 20.51: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463182195, 194 blz., August 2016
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Cannes, juni 1882. De vijftienjarige Maxime wordt ontvoerd en naar Zotte Charlotte gebracht, de zus van de Belgische koning Leopold II, ooit Keizerin van Mexico. Ene François Weygand beweert dat zij zijn echte moeder is. Ze wordt nu gevangen gehouden in het kasteel van Boechout bij Meise, omdat zij niet meer bij haar volle verstand zou zijn.
De reis naar België verloopt allerminst rimpelloos en de ontmoeting met Zotte Charlotte brengt Maxime danig uit zijn evenwicht. Zijn verwarring wordt nog groter als het dienstmeisje Marguerite, op wie Maxime hevig verliefd is, haar versie van de feiten geeft.
In dit heerlijk romantisch, historische avonturenverhaal, oorspronkelijk verschenen als jeugdroman, zijn waarheid en leugen niet van elkaar te scheiden. Het verhaal overspant een heel mensenleven, en weet de sfeer van de late negentiende eeuw en de waanzin van Charlotte treffend te vatten. Vandaar misschien dat dit boek van Patrick Bernauw & Guy Didelez even goed werd gesmaakt door volwassenen als door jongeren. Nadat het enkele jaren alleen nog als ebook beschikbaar was, verschijnt nu eindelijk een herdruk!
Op de cover zien we Charlotte, getekend door haar nicht, koningin Victoria.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.