Verhalen van het slagveld

Jan Braakman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Verhalen van het slagveld

paperback/ gebrocheerd: € 15.42

ISBN: 9789463181419, geïllustreerd, 100 blz., November 2016
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 184 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Waar oorlog en vrede elkaar raken, schuren vreugde en verdriet. Toen de geallieerden de bevrijding brachten in Nederland in 1944 en 1945 was er euforische blijdschap. De bevrijders kregen een heldenonthaal, dat ze hun leven lang bijbleef.
De meeste manschappen gingen weer naar huis, beladen met verhalen over het slagveld waar ze hun gesneuvelde kameraden hadden achtergelaten. De tranen van verdriet smoorden in stille momenten.
Het waren mannen die in de bloei van hun leven het grootste offer brachten dat een mens kan geven. Ze verloren hun jeugd en lieten hun leven.
Wie waren die jongens? Wat was hun achtergrond? Waarom kwamen ze vanuit een ver land naar Noordwest-Europa om de strijd aan te gaan met de Duitse bezetter?
Auteur Jan Braakman ging op zoek naar de persoonlijke verhalen van gesneuvelde militairen. Hij maakt portretjes die in hun samenhang de achtergrond van onze bevrijders schetsen. Het waren gewone boerenjongens, studenten, arbeiders, werklozen, avonturiers, ieder met een eigen drijfveer om een bijdrage te leveren aan de bevrijding van Noordwest-Europa. Ze liggen in talloze graven in Holten, Bergen op Zoom en Groesbeek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.