Herte - 42

mijn levensreis naar bestaansrecht

Sjoerd Stellingwerf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Herte - 42

paperback/ gebrocheerd: € 12.96

ISBN: 9789463181259, geïllustreerd, 48 blz., November 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 84 gram.

Uitgever: Jongboek

beschrijving

Ik leerde vroeg om de verwondering over de schepping van de mens, onmiddellijk te passeren, vanwege de vertrouwensbreuk tussen G'd en de mens. Maar, ten onrechte. Want de mens blijft het werk van G'ds handen en blijft beademd door Zijn adem. Het verval van de mensheid botst met diens hoge afkomst en waardigheid. Het in duizendvoud herhalen van onze onwaardigheid kan ons zelfbeeld lelijk schaden, hoe oprecht de opgeheven vinger bedoeld kan zijn.

Juist het omarmen van het Joodse scheppingsverhaal, zette mijn bestaansrecht in een dankbaar en blij licht. Ik ging het evangelie van de Man van Smarten in een diepere context herkennen.
Neig ik dan (ook al) naar gnostiek? Nee, ik gruw daar zelfs van!!

Over mijn reis naar nieuwe waardigheid brengt Herte - 42 diverse essays samen. Maar vraag je eens af: 'Past mijn boek wel in de kring waarin jij ruimte zoekt'? I

In verbondenheid, Sjoerd Stellingwerf

Sjoerd Stellingwerf was redacteur en later schaapherder. Hij schrijft columns en gedichten en vertelt op verzoek aandachtig over natuur, geloven en leven. Zijn voeten staan op het heideveld of al scharrelend op een curiosa-markt. ( actuele regels ook op de Weblog: Herderstas)

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.