De Gids

over begaafdheid in het basisonderwijs

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De Gids

paperback/ gebrocheerd: € 52.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463181105, geïllustreerd, 302 blz., March 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 731 gram.

Uitgever: Leuker.nu

redactie: Eleonoor van Gerven

beschrijving

Op elke school zitten begaafde leerlingen. Zij komen er niet ‘vanzelf’. Om deze leerlingen volledig tot bloei te laten komen, hebben zij leraren nodig die hen op deskundige wijze begeleiden. In 'De Gids: over begaafdheid in het basisonderwijs' komen alle aspecten aan de orde die van belang zijn voor het herkennen van en het inspelen op de educatieve behoeften van begaafde leerlingen. De Gids biedt daarmee een compleet overzicht voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs.

In dit boek brengen 17 specialisten ieder op hun eigen terrein de nieuwste ontwikkelingen in beeld. Onder redactie van Eleonoor van Gerven hebben zij de meest recente wetenschappelijke inzichten over het lesgeven aan begaafde kinderen verzameld en vertaald naar de praktijk van het basisonderwijs.

Het boek is opgebouwd uit drie delen:
- Deel 1: Herkennen van begaafdheid en onderwijsbehoeften
- Deel 2: Onderwijs aan begaafde leerlingen
- Deel 3: Begaafd en speciaal

De hoofdstukken kunnen los van elkaar gelezen worden. De sterke relatie tussen theorie en praktijk maakt De Gids tot een onmisbaar handboek voor elke leerkracht, intern begeleider, remedial teacher of specialist begaafdheid.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.