Omgaan met FAALANGST op school

John Jeninga

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Omgaan met FAALANGST op school

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463172011, geïllustreerd, June 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 165 gram.

Uitgever: Instondo

serienaam/reeks: Omgaan met

beschrijving

Er zijn nogal wat kinderen in het basisonderwijs die last hebben van faalangst. Zo’n 12% van de leerlingen ervaart in taaksituaties zoveel stress dat hun prestaties hieronder lijden. Ondanks een normale intelligentie en een goede inzet lukt het deze kinderen niet om succeservaringen op te doen.

De aankondiging van een toets of het moeten geven van een spreekbeurt zijn gebeurtenissen waardoor deze leerlingen volledig van slag kunnen raken. Zij hebben een angst ontwikkeld niet te kunnen voldoen aan de
verwachtingen van anderen, zoals de leerkracht, klasgenoten en ouders.

Maar ook niet aan de verwachtingen die zij van zichzelf hebben. Vaak zien we bij deze leerlingen dat er sprake is van weinig zelfvertrouwen en dat hun denken bepaald wordt door negatieve gedachten over hun eigen kwaliteiten. Heel jammer!

‘Omgaan met faalangst op school’ geeft je als leerkracht inzicht in de oorzaken ervan en laat je zien hoe je kunt afstemmen op de specifieke onderwijswijsbehoeften van een leerling met faalangst. Er worden verschillende praktische tools aangereikt om zowel de faalangst bij leerlingen te begrijpen als aan te pakken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.