Omgaan met dyslexie op school

Mieke Urff

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Omgaan met dyslexie op school

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463171540, October 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 167 gram.

Uitgever: Instondo

serienaam/reeks: Omgaan met

beschrijving

Dyslexie blijft een actueel thema. Er zijn nog steeds vragen over het aantal leerlingen met dyslexie en hoe deze het beste kunnen worden begeleid. En door wie? Zijn ze het beste af met behandeling binnen de gezondheidszorg of is het juist een zaak van het onderwijs?

Leerlingen met dyslexie lopen vooral tegen hun problemen met lezen en/of spellen aan tijdens de schooldag. Voor velen van hen is er ook sprake van andere problemen, zoals moeite om zich te concentreren of een achterstand op motorisch
gebied.

Daarom is het nodig dat leerkrachten goed weten wat dyslexie inhoudt en hoe zij er het beste mee kunnen omgaan. Het is de leerkracht die het verschil maakt tussen opstaan met buikpijn of met vertrouwen aan een nieuwe schooldag beginnen.

In dit boek laat de auteur zien wat nodig is om leerlingen met dyslexie te kunnen begeleiden in de klas. Aan de hand van praktische tools en voorbeelden leren leerkrachten, intern begeleiders en ouders hoe je het verschil kunt maken voor deze kinderen.

Mieke Urff is dyslexiespecialist en onderwijskundige. Ze zet zich vooral in voor de begeleiding van leerlingen met dyslexie binnen school. Daarbij kijkt ze niet alleen naar het handelen van de leerkrachten, maar ook naar de keuze voor toegankelijk lesmateriaal. Als boekenliefhebber gunt ze alle kinderen mooie leesavonturen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.