Omgaan met hooggevoeligheid op school

Suzanne van Assenbergh

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Omgaan met hooggevoeligheid op school

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463171472, 100 blz., November 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.6 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 165 gram.

Uitgever: Instondo

serienaam/reeks: Omgaan met

beschrijving

Er is veel te doen rond het thema hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit. Dat is niet voor niets. Het komt namelijk vaker voor dan je denkt: een op de vijf mensen blijkt hooggevoelig. Als leerkracht krijg je hier dus geregeld mee te maken. Daarom is het nodig om meer over hooggevoeligheid te weten en vooral: weten hoe je ermee om kunt gaan. Wat betekent het voor je handelen in de klas? Met welke interventies of aanpassingen maak jij het verschil voor deze kinderen?

In deze publicatie laat de auteur zien wat nodig is om hooggevoelige kinderen te herkennen en te erkennen in wat zij nodig hebben op school. Aan de hand van praktische tools en voorbeelden leren leerkrachten, intern begeleiders en ouders hoe je deze kinderen het best kunt onderwijzen, begeleiden en ondersteunen. Theoretische en praktische kennis over hooggevoeligheid komt erin samen.

Suzanne van Assenbergh is eigenaar van Be2thepoint, coaching- en mediationbureau voor het onderwijs. Als jonge kind-specialist adviseert ze scholen en coacht ze leerkrachten en ouders mede op het gebied van hooggevoeligheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.