De Fiscale Jaarrekening

A.J. van Aken; A.G.M. van den Bosch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Fiscale Jaarrekening

paperback/ gebrocheerd: € 48.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463171281, July 2018
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 574 gram.

Uitgever: Convoy Uitgevers BV

beschrijving

De Fiscale Jaarrekening’ behandelt de boekhoudkundige verwerking van gebeurtenissen die van invloed zijn op de fiscale jaarrekening. De belastbaarheid van de fiscale winst staat steeds centraal, met de fiscale vermogensvergelijking als ‘kapstok’. Verder wordt ook de verwerking van de diverse fusievormen besproken, evenals de overdracht van een eenmanszaak (met inbegrip van de omzetting van een eenmanszaak in een bv, en de terugkeer uit de bv).
De fiscale wetgeving wordt behandeld voor zover dit van belang is voor de administratieve verwerking van de diverse onderwerpen.
Gebruik voor verdere verdieping het boek ‘Belastingrecht voor Bachelors en
Masters’.

‘De Fiscale Jaarrekening’ maakt deel uit van de studiemethode ‘Administratie voor Bachelors en Masters’. In deze vierdelige studiemethode wordt besproken hoe de boekhouding in de moderne gedigitaliseerde wereld het beste kan worden ingericht. De modules kunnen los van elkaar worden bestudeerd. Elke module bestaat uit een theorieboek en een opgavenboek; de uitwerkingen van de opgaven zijn digitaal beschikbaar.

De opzet en de toegankelijke schrijfstijl maken dit boek geschikt voor alle HBO- en WO-opleidingen waarin het samenstellen van een fiscale jaarrekening – en het maken van de bijbehorende journaalposten – aan de orde wordt gesteld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.