Kiezen voor een brede kijk op instructie

Frida Meints; Cobi Visser

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kiezen voor een brede kijk op instructie

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463171182, November 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 157 gram.

Uitgever: Instondo

serienaam/reeks: TIBtools

beschrijving

Differentiëren is noodzaak, want kinderen moeten op hun eigen niveau kunnen werken. Dat willen ze ook, want dan kunnen ze laten zien dat ze competent en autonoom zijn. Effectieve instructies helpen om succesvol te differentiëren. Een instructie is effectief als deze past bij het onderwerp dat aan de orde is én bij de leerling(en). Om dit te kunnen realiseren dienen leerkrachten te beschikken over meerdere instructievormen. In deze TIBtool passeren de directe instructievormen die in de loop der jaren zijn ontwikkeld, de revue. Niet theoretisch. Wel onderbouwd. En vooral praktisch.

IB’ers vinden hier in compacte vorm veel achtergrondinformatie en handreikingen om met hun team te kiezen voor een brede kijk op instructie en een meer gedifferentieerde manier van instructie geven te implementeren. Leerkrachten vinden inspiratie voor gevarieerde instructie bij spelling, woordenschat, begrijpend lezen, rekenen en onderzoekend leren. Een absolute meerwaarde is dat de auteurs op een evenwichtige manier laten zien dat ook voor kleuters goede instructie belangrijk is.

Frida Meints en Cobi Visser zijn senior specialist Het Jonge Kind met veel ervaring in de praktijk. Beiden zijn docent nascholing en opleidingen. Frida Meints is directeur van een basisschool en heeft een eigen weblog. Cobi Visser heeft een eigen onderwijsadviesbureau: VisActiva.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.