Hoofdlijnen van Nederlands Burgerlijk Procesrecht

W. Hugenholtz; W. Heemskerk

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hoofdlijnen van Nederlands Burgerlijk Procesrecht

paperback/ gebrocheerd: € 70.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463171175, August 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 1043 gram.

Uitgever: Convoy Uitgevers BV

beschrijving

De opzet van het boek is bij deze 25e druk niet fundamenteel veranderd: het is nog steeds bestemd voor de rechtenstudent en voor de praktijkjurist, en ook voor andere juristen als naslagwerk op de hoofdlijnen van ons burgerlijk procesrecht.

In het boek is intensief aandacht besteed aan de in het kader van het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) in ons burgerlijk procesrecht doorgevoerde wijzigingen, in welk verband de paragraaf over cassatie - waarin sinds 1 maart 2017 in vorderingszaken digitaal wordt geprocedeerd - ingrijpend is aangepast en in welk verband een nieuw hoofdstuk over digitaal procederen in vorderingszaken in eerste aanleg in zaken met verplichte procesvertegenwoordiging is toegevoegd.
De verdere voortgang van KEI is bij het ter perse gaan van dit boek echter zeer onzeker: de Raad voor de rechtspraak heeft in april 2018 bericht over een 'reset' van KEI en in juni 2018 laten weten dat aan de pilot digitaal procederen die op 1 september 2017 bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland is gestart, geen uitbreiding wordt gegeven. Wij hebben er daarom voor gekozen geen aandacht te besteden aan toekomstige fasen van KEI (Civiel recht 2.0-5.0), enerzijds omdat die toekomst onzeker is en anderzijds omdat daarmee niet het op dit moment geldende recht zou worden weergegeven. Voor een bespreking van deze onderdelen verwijzen wij naar ons boek "Kort begrip van KEI".

Rechtspraak en literatuur zijn bijgehouden tot en met juli 2018.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.