Versterk de regie van leerkracht en leerling

8 aanraders

Elena Carmona van Loon; Karina Carmona van Loon

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Versterk de regie van leerkracht en leerling

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463170901, geïllustreerd, 100 blz., July 2017
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 166 gram.

Uitgever: Instondo

serienaam/reeks: TIBtools

redactie: Walter van de Calseyde

beschrijving

Gedrag betekent op zich niet veel. Met je gedrag verhoud je je tot de omgeving. Door regie te versterken zorg je ervoor dat de ander meer invloed krijgt op het handelen en denken. Daar krijg je zelfbewust zijn en zelfvertrouwen van.
In deze TIBtool wordt beschreven hoe je als IB'er van invloed bent en vaardigheden of 'regiefuncties' van leerkrachten en leerlingen doelgericht kan versterken. Ook wordt besproken hoe belangrijk zinvolle relaties in de school zijn en hoe ze kunnen worden vormgegeven.
Aan de hand van praktische hulpmiddelen maken Elena en Karina Carmona van Loon zichtbaar hoe de basishouding, het talent en het plezier van de leerkracht kan worden versterkt en ingezet. Dit verbetert het pedagogisch-didactische klimaat in de school en maakt onderlinge samenwerking en goed en passend onderwijs mogelijk!

Elena Carmona van Loon is als orthopedagoog-generalist behandelaar en onderzoekster. Ze geeft trainingen regieversterkend handelen aan onderwijsprofessionals. Haar eerste boek 'Regie versterken in het onderwijs; worden wie je bent' kwam onlangs uit.
Karina Carmona van Loon werkt als IB'er in het regulier en het speciaal onderwijs. Daarnaast begeleidt ze leerlingen in het basis- en voorgezet onderwijs om de regie te versterken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.