Flipover

Inzicht in de wetenschap van veiligheid

Deb Dana

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Flipover

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463160643, geïllustreerd, 40 blz., December 2020

Uitgever: Uitgeverij Mens!

serienaam/reeks: De polyvagaaltheorie in therapie

vertaald door: Jolanda Treffers

beschrijving

Als cliënten vastzitten in de cognitieve ervaring van hun verhaal, helpt de uitleg van de polyvagaaltheorie ze om hun aandacht te verleggen naar hun autonome beleving en zich bewust te worden van de belangrijke rol die biologie speelt in datgene wat ze ervaren. Het kan echter lastig en intimiderend zijn om deze theorie uiteen te zetten.

Deze flipover biedt therapeuten een laagdrempelige, gestandaardiseerde manier om cliënten te helpen begrijpen welke invloed het autonome zenuwstelsel op hun leven heeft. Door de flipover te gebruiken, wordt het geven van psycho-educatie een interactieve bezigheid. Therapeuten kunnen erop vertrouwen dat ze hun cliënten de polyvagaaltheorie op een juiste en duidelijke manier zullen bijbrengen door de volgorde van de flipover aan te houden.

Met behulp van de flipover kan de therapeut tijdens de sessies:

- cliënten herinneren aan de manier waarop het autonome zenuwstelsel is gevormd en een actieve functie heeft in hun ervaring van het dagelijks leven,
- bladzijden laten zien die passend zijn voor het huidige moment en zo de ervaring verankeren aan de theorie,
- een illustratie van de hiërarchie bij de hand houden terwijl er wordt gewerkt met de gebruikelijke responspatronen van de cliënt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.