Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma

het onderscheiden en verenigen van persoonlijkheidsdelen

Janina Fisher

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma

paperback/ gebrocheerd: € 38.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463160377, August 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 842 gram.

Uitgever: Uitgeverij Mens!

vertaald door: Jolanda Treffers

beschrijving

In Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma combineert Janina Fisher actuele neurobiologische kennis over trauma, dissociatie en gehechtheidsproblematiek met een praktische benadering voor de behandeling daarvan. In duidelijke bewoordingen, die zowel de therapeut als de cliënt zullen aanspreken, stelt ze een behandelmodel voor dat de nadruk legt op ‘verwerking’ – een omvorming van de relatie tot het zelf, waarbij schaamte, zelfverachting en aannames van schuld vervangen worden door compassievolle acceptatie. De unieke interventies die Fisher gebruikt zijn gebaseerd op verschillende baanbrekende therapeutische benaderingen, waaronder Sensorimotor Psychotherapy, Internal Family Systems Therapy, mindfulnessgerichte therapieën en klinische hypnose.

Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma geeft inzicht in de therapeutische benaderingen voor traumatische gehechtheid, het werken met ongediagnosticeerde dissociatieve symptomen en stoornissen en de integratie van verschillende behandelmethoden ter bevordering van de communicatie ‘van rechterhersenhelft naar rechterhersenhelft’. Bovenal worden technieken en handvatten aangereikt om een innerlijk gevoel van veiligheid te ontwikkelen en een compassievolle verbinding tot stand te brengen met zelfs die delen van het zelf die het meest ontkend of weggehouden worden.


Janina Fisher, PhD, is adjunct-onderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute, consultant voor de EMDR International Association (EMDRIA) en voormalig docent aan het Trauma Center, een kliniek en onderzoekscentrum dat is opgericht door prof. dr. Bessel van der Kolk. Ze is vermaard om haar expertise als clinicus, auteur en spreker en was eerder voorzitter van de New England Society for the Treatment of Trauma and Dissociation en docent aan Harvard Medical School. Samen met Pat Ogden schreef zij het boek Sensorimotor Psychotherapy: Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.