Symbiose en autonomie

Een weg uit symbiosetrauma en destructieve afhankelijkheid

Franz Ruppert

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Symbiose en autonomie

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463160186, 320 blz., January 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 612 gram.

Uitgever: Uitgeverij Mens!

vertaald door: Margriet Wentink; Wim Wassink

trefwoorden: identiteit opstellingen relaties trauma

beschrijving

Mensen kennen zowel het verlangen naar nabijheid als het verlangen naar afgrenzing. Deze vitale symbiotische behoeften worden in de vroegste kindertijd door ouders vaak niet bevredigd. De hechting aan de moeder kan dan tot een symbiosetrauma bij het kind leiden. De verstrikkingen die daaruit op zielsniveau ontstaan, ziet Franz Ruppert als bron van de meeste relatieproblemen, als begin van verslavingsgedrag, angsten, depressies en zelfs van schizofrenie.

Aan de hand van talrijke voorbeelden uit de praktijk laat hij zien hoe symbiosetrauma herkend en behandeld kan worden. De door hem nieuw ontwikkelde werkwijze met traumaopstellingen heeft zich daarbij als bijzonder effectief bewezen.


Dr. Franz Ruppert is docent psychologie aan een hogeschool in München en werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut. Hij ontwikkelde een identiteit-georiënteerde psychotraumatheorie- en therapie (IoPT), waarin het 'opstellen van het verlangen', het onderscheiden van eigen gevoelens van die van vorige generaties en het integreren van afgesplitste persoonlijkheidsdelen centraal staan. Hij geeft seminars over de hele wereld, waaronder jaarlijks in Nederland.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.