Praktijkboek Rechtsbescherming in het aanbestedingsrecht bij de ­civiele rechter

A.J. van Heeswijck

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Praktijkboek Rechtsbescherming in het aanbestedingsrecht  ...

paperback/ gebrocheerd: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463150583, 100 blz., August 2020
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 203 gram.

Uitgever: Stichting Instituut voor Bouwrecht

serienaam/reeks: IBR Praktijkboeken

beschrijving

Dit praktijkboek behandelt de rechtsbescherming van ondernemers bij aanbestedingen. Beoogd is de lezer snel praktisch inzicht te verschaffen in de toepasselijke regels.

In dit boek worden de rechtsmiddelen die een benadeelde ondernemer ten dienste staan (voorlopige voorziening in kort geding, schadevergoeding en de vernietiging van een overeenkomst) uitgebreid besproken. Heeft een inschrijver die een ongeldige aanbieding heeft gedaan voldoende belang bij zijn vordering? Wanneer heeft een inschrijver zijn recht om over bepaalde aspecten van een aanbestedingsprocedure te klagen verwerkt? Hoe intensief toetst de rechter de beslissing van de aanbestedende dienst of het speciale-sectorbedrijf? Deze en andere vragen worden in dit boek beantwoord. Daarnaast wordt aandacht besteed aan termijnen en informatie- en motiveringsplichten, die essentieel zijn voor een effectieve rechtsbescherming.

Dit boek is bedoeld voor juristen die te maken hebben met geschillen over aanbestedingen, zoals advocaten, rechters en juristen die werkzaam zijn bij een aanbestedende dienst of speciale-sectorbedrijf of in het bedrijfsleven.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.