Heksenhussel

Sibeal Pounder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Heksenhussel

gebonden: € 15.99

ISBN: 9789463130325, geïllustreerd, April 2016
Formaat: 19.4 (h) x 14.9 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 449 gram.

Uitgever: Memphis Belle B.V.

serienaam/reeks: Heksenheibel

illustrator: Laura Ellen Anderson

vertaald door: Marianne de Geus

redactie: Loes Randazzo

beschrijving

In Gootstede gebeuren weer vreemde dingen. Er verdwijnen heksen... Zelfs Opperheks Peggy Paddewaggel is nergens meer te vinden. Waar is Peggy gebleven? Weet die valse Clementine Maf met haar gemene heksenstreken meer? Kathinka Klets en haar heksenvriendinnen gaan op zoek. ZULLEN ZE PEGGY VINDEN?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatKathinka Klets is een heksje van negen jaar. Met haar vriendinnen Fluwellonia, Peggy de opperheks en Eva het elfje woont ze in Hitzbuger, de hoofdstad van het bijzondere land Gootstede waar heel veel heksen wonen. Kathinka heeft het daar erg naar haar zin, ook al heeft ze het vaak aan de stok met de gemene heks Clementine Maf. Maar het wordt veel minder leuk als er zomaar allemaal heksen spoorloos verdwijnen, zelfs Kathinka's grote vriendin Peggy.
Komt Kathinka te weten wat er aan de hand is en kan ze de vermiste heksen opsporen?
'Heksenhussel' is een spannend en grappig verhaal dat met name meisjes aan zal spreken. Het boek is lekker dik en de speelse vormgeving, gevarieerde typografie en talloze zwart-witillustraties maken het tot een aantrekkelijk geheel. Het is het vervolg op Heksenheibel'*, maar kan ook goed gevolgd worden als je het eerste boek (nog) niet kent. Het boek is vertaald uit het Engels en de hoofdstukken zijn kort en vol vaart.
Ook het taalgebruik is vlot en speels en sluit prima aan bij hedendaagse kinderen vanaf ca. 9 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.