Van onzen correspondent

journalistiek werk van Willem Elsschot

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Van onzen correspondent

gebonden: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463101707, 352 blz., November 2017
Formaat: 23.6 (h) x 16.1 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 699 gram.

Uitgever: Uitgeverij Polis

redactie: C.J. Aarts; M.C. van Etten

beschrijving

Van onzen correspondent bevat de artikelen die Willem Elsschot in de jaren 1918-1922 schreef voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Ze zijn bijeengezocht en van een geschiedenis voorzien door C.J. Aarts en M.C. van Etten.

Bijna niemand weet dat Willem Elsschot kort na de Eerste Wereldoorlog een paar jaar de Antwerpse correspondent van de Nieuwe Rotterdamsche Courant was. Elsschot brengt nuchter verslag uit, maar laat zijn sarcastisch commentaar niet achterwege. Terwijl Antwerpen herrijst, heeft Elsschot een scherp oog voor alle ellende van de bevolking: de woningnood, de voedselschaarste, de afbladderende verf, de werkloosheid. Bovenal was Elsschot er zich steeds van bewust dat hij zijn bijdragen aan de Nieuwe Rotterdamsche Courant schreef voor Nederlandse lezers.

C.J. Aarts en M.C. van Etten schetsen in dit prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek hun fascinerende zoektocht naar de journalist Willem Elsschot. Van onzen correspondent is dan ook een verrassende aanvulling bij de biografie van deze grote schrijver.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.