De vrolijke wijsheid

zoeken. denken en leven met Michel de Montaigne

Alexander Roose

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vrolijke wijsheid

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463100175, 192 blz., December 2015
Formaat: 21.5 (h) x 14.1 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 373 gram.

Uitgever: Uitgeverij Polis

beschrijving

De vrolijke wijsheid

Zoeken, denken en leven met Michel de Montaigne

Hoe moet je leven en denken? Rusteloos zocht Michel de Montaigne (1533-1592), door velen beschouwd als de eerste echt moderne mens, naar een antwoord op deze vraag. Alexander Roose beschrijft op meeslepende wijze hoe Montaigne tegenslag en ontgoochelingen overwon, en wat wij van hem kunnen leren.
Michel de Montaigne schreef niet voor ons. Hij begon zijn gedachten te noteren om greep te krijgen op zichzelf. Zijn Essays behoren tot de boeiendste filosofische teksten ooit. Montaigne leefde in een tijdperk van wetenschappelijke omwentelingen, godsdienstoorlogen en politieke instabiliteit. Zijn 'probeersels' zijn een therapie, een zelfportret en een publieke bekentenis. De gentleman-filosoof denkt na over het goede leven en probeert koortsachtig inzicht te krijgen in zijn eigen bestaan. Hij dialogeert daarom met filosofen uit de oudheid - stoïcijnen, sceptici, epicuristen - voor wie filosofie altijd meer was dan een theorie. Want moedig en waarachtig leven, dat wil Montaigne.

ALEXANDER ROOSE
is de auteur van La curiosité de Montaigne (Parijs, 2015). Hij publiceerde in Le Dictionnaire Montaigne en Montaigne
Studies. Voor acteur Koen de Sutter schreef hij de monoloog Montaigne. Hij doceerde aan de universiteit van Cambridge en was fellow in Clare College. Tegenwoordig is hij docent Franse literatuur aan de Universiteit Gent.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.