De ontwakende reus

waarom Amerika de 21ste eeuw zal domineren

Johan van Overtveldt

 
 

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463100007, 240 blz., September 2015
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 416 gram.

Uitgever: Uitgeverij Polis

vertaald door: Laura van Zon; Marjolein Meinderts; Pon Ruiter

beschrijving

We leven in een verwarde wereld. Onrust en onzekerheid heersen over alle continenten. Eén zekerheid delen alle opiniemakers, politici en economen: de wereld met de Verenigde Staten als enige super- macht is definitief voorbij. China, Brazilië, Rusland, al deze landen staan te dringen om de rol van de VS over te nemen.
Hoe realistisch is dit perspectief ? Is de ondergang van de economische reus onvermijdelijk? Zal China de nummer één worden? Slaagt de EU erin uit de huidige eurocrisis te komen? Johan Van Overtveldt veegt de vloer aan met al deze veronderstellingen en stelt dat de eenentwintigste eeuw gedomineerd zal worden door het land dat momenteel de beste kaarten heeft: de Verenigde Staten van Amerika. Van Overtveldt onderbouwt in De ontwakende reus overtuigend, evenwichtig, weloverwogen en geëngageerd de stelling dat de VS de enige supermacht zullen blijven.

JOHAN VAN OVERTVELDT (1955) is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij was hoofdredacteur van de weekbladen Trends en Knack en directeur van werkgeversvereniging VKW. In het najaar van 2014 werd hij federaal minister van Financiën. Hij publiceerde eerder over globalisering,
de ECB, de euro en het monetarisme van de Chicago School.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.