Edelweiss

Compleet pakket + display

Romain Hugault; Yann

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Edelweiss

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463064583, geïllustreerd, 144 blz., October 2018
Formaat: 29.2 (h) x 22.3 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 784 gram.

Uitgever: Silvester Strips

serienaam/reeks: Edelweiss

bewerkt door: Studio MYX

vertaald door: Gert Jan Pos

beschrijving

1917: boven de loopgraven van de slagvelden in Noord-Frankrijk en Vlaanderen, waar wanhopige fransozen en gedesillusioneerde punthelmen elkaar in de modder afslachten, creëren Franse en Duitse vliegers iets geheel nieuws. Ze vechten boven de linies genadeloze duels in de lucht uit, elke dag weer. En telkens is er maar één uitkomst: de ene piloot overleeft het, de andere is dood.

Op een dag verschijnt er aan de hemel een Duits toestel, een Albatros, een dubbeldekker met een fraaie edelweiss op de bovenste vleugel. De piloot met de edelweiss, zoals hij direct al genoemd wordt, zaait dood en verderf in het Ooievaareskader, het elite-eskader van de piepjonge Franse luchtmacht.

Waarom schrikt de onverschrokken toppiloot Henri Castillac, door iedereen erkend als een van de besten in het luchtgevecht, wanneer de piloot met de edelweiss zich in de strijd mengt? Heeft het misschien iets te maken met het akelige geheim dat Henri en zijn broer Alphonse met elkaar delen? En waarom is Alphonse, net als zijn broer een eersteklas piloot, de luchtmacht uit gegooid? En trouwens, wat is er nu eigenlijk jaren eerder gebeurd bij de Alma-brug in Parijs, tijdens die spectaculaire overstromingen van de Seine in januari 1910?

Tekenaar Romain Hugault en scenarist Yann zetten na De Nachtuil hun succesvolle samenwerking voort. Edelweiss is een reeks van drie delen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.