Lezen doe je samen

Hoe kan leeshonger gestimuleerd worden?

Mia Stokmans; Roos Wolters

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lezen doe je samen

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463012836, 228 blz., February 2020
Formaat: 22.5 (h) x 15.8 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 384 gram.

Uitgever: Eburon

serienaam/reeks: Publicatiereeks Stichting Lezen

trefwoorden: leesbevordering leeshonger lezen

beschrijving

Hoe wordt iemand een lezer en hoe blijft iemand lezen? Niet omdat het moet voor school, maar omdat het plezierig is. Dat kan alleen door positieve leeservaringen op te doen en dat lukt alleen met de hulp van anderen.
De (bijna) lezer en de ander staan centraal in dit boek. Mia Stokmans (Universiteit van Tilburg) heeft alles wat inmiddels uit onderzoek bekend is over leesdoelen, leesmotivatie en succesvolle leesbevordering vervat in wat ze ‘het leeshongermodel’ heeft gedoopt. Dit model beschrijft hoe anderen lezers kunnen maken en hoeden. Deze anderen zorgen ervoor dat niet-lezers geïnteresseerd raken in boeken. Ze helpen hen bij het kiezen van een boek, verleiden hen dat ook daadwerkelijk te lezen en vragen naar leeservaringen. Vooral bij niet-lezers en af-en-toe-lezers is die rol van de ander nodig. Maar ook fervente lezers zoeken anderen op; om leeservaringen uit te wisselen en om goede tips voor een volgend leesavontuur te krijgen.
Dit boek biedt inzicht in hoe lezers geboren worden en biedt praktische handvatten voor leesbevordering. Dit alles onder het motto: lezen doe je niet alleen, maar samen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.