Studeren en kwaliteit van leven

De student aan het woord

Joke Verberg; Deirdre Beneken genaamd Kolmer

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Studeren en kwaliteit van leven

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463012676, 212 blz., February 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 551 gram.

Uitgever: Eburon

trefwoorden: pedagogisch klimaat studenten studiestress

beschrijving

Studenten hebben het niet makkelijk: studieschuld, prestatiedruk, sociale media, faalangst, stress. Hoe gaan studenten hiermee om? Hoe lukt het hen om toch te studeren? Wat helpt hen om zich succesvol te ontwikkelen?

In dit boek wordt op een verhalende manier het leven van een aantal studenten van De Haagse Hogeschool tot leven gebracht. Hun persoonlijke ontwikkeling komt aan bod, en de verschillen tussen studenten in hun leven, hun mogelijkheden en hun ambities worden duidelijk. Uit hun verhalen komt naar voren hoe het hen vergaat binnen en buiten het onderwijs. Hoe ze leren van hun ervaringen, hoe ze die gebruiken en ook dat het leven een zware wissel kan trekken. Het vertellen van hun verhaal geeft betekenis, voor henzelf en ook voor de lezer.

Het boek biedt naast de verhalen, handvatten door een format om gesprekken te voeren met studenten en informatie over wat er mogelijk is binnen het pedagogisch klimaat.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen opleiding moet studenten opleiden tot goede professionals en bijdragen aan hun persoonsvorming. Daarvoor zijn een goede didactiek en een goed pedagogisch klimaat nodig. De impuls voor verbetering daarvan kan voortkomen uit intensieve gesprekken met de studenten. Dit werk met vele inkijkjes roept op tot meer aandacht voor persoonlijke coaching en begeleiding van studenten. Zeer nuttig voor docenten en leidinggevenden in het hoger (beroeps)onderwijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.