Winstbegoocheling

handboek voor de kritische controller

Loek Radix

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Winstbegoocheling

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463010689, geïllustreerd, 344 blz., July 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 804 gram.

Uitgever: Eburon

redactie: Frans T. Stoks

beschrijving

Winstbegoocheling is de illusie dat de door bedrijven gepubliceerde resultaten waar zijn. Maar dat is niet zo, ze zijn niet waar. Boekhoudconventies creëren slechts een bepaalde versie van de werkelijkheid en niet noodzakelijkerwijs de beste. Toch vormt de boekhouding de ruggengraat van de informatie op basis waarvan de controller het bedrijf moet aansturen. De kritische controller moet dus in staat zijn door de cijfers heen te kijken om een andere, betere waarheid te ontdekken.

Dit boek laat de valkuilen van de boekhoudconventies zien. Het toont de omwegen die om die valkuilen gemaakt zijn en laat zien hoe het nog beter kan. Het geeft een tour d'horizon van het controllersvak en brengt het vakgebied op een hoger niveau. Winstbegoocheling is het handboek voor de kritische controller.

Loek Radix (1956) begon zijn carrière in pensioenen en beleggen. Hij was dertien jaar corporate controller bij een beursgenoteerde industriële onderneming. Daarna was hij dagbladuitgever, algemeen directeur van een regionale ontwikkelingsmaatschappij, toezichthouder, commissaris en coach. En nu dus ook schrijver.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.