De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewone mensentaal

Bart van der Sloot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewone  ...

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462989290, geïllustreerd, April 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Amsterdam University Press

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal is een gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de veelbesproken regels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In deze wet, die vanaf 25 mei 2018 van toepassing is, heeft de Europese Unie nauwgezet beschreven wat je wel en niet mag doen met gegevens over anderen. Op een schending van die regels staan boetes van maximaal 20 miljoen euro.

Dit boek legt uit wat de belangrijkste plichten zijn van personen en organisaties die gegevens over anderen verwerken, zoals het treffen van technische veiligheidsmaatregelen, het doen van een impact assessment en het registreren van alle dataverwerkingsprocessen binnen de organisatie. Tevens bespreekt het welke rechten burgers hebben over wie gegevens worden verwerkt, zoals het recht om vergeten te worden, het recht op inzage en het recht om bezwaar te maken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemens ...

paperback/ gebrocheerd: € 20.99
De Algemene Verordening Gegevensbescherming in gewonemensentaal is een gids voor iedereen die is geïnteresseerd in de veelbesproken ...

Meer boekennieuws op Facebook.