Tractor

een geschiedenis

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Tractor

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462988576, geïllustreerd, 176 blz., December 2018
Formaat: 25.8 (h) x 20.4 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 979 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

redactie: Yves Segers; Femke Paulussen; Bert Woestenborghs

beschrijving

De landbouwer en zijn tractor. Ze vormen een onafscheidelijke twee-eenheid. Van 1904 tot aan de Tweede Wereldoorlog laat de agrarische sector zich langzaamaan verleiden door de kracht van gemotoriseerde pk’s. Na 1945 is de doorbraak totaal. Het trekpaard kijkt toe in de weide.

Wie zijn de belangrijkste tractorproducenten? Wat waren en zijn de voor- en nadelen van het gebruik van de tractor? Welke technische vernieuwingen maakten de machine zo populair? Waarom hebben tractoren vaak een gele, groene of rode kleur? Is rijden met de tractor voorbehouden aan de man, of laten vrouwen ook hun rechten gelden? Hoeveel kost een tractor en wanneer is hij aan vervanging toe? Waarom heeft elk kind zijn speelgoedtractor?

Passie voor tractoren. Dat is de drijfkracht voor verzamelaars van miniaturen of van echte oldtimers. De leden van de trekkersclubs snijden kaarsrechte voren in het veld. Nieuwe tradities zoals de kerstmisoptochten met tractoren die versierd zijn met duizenden lampjes, én oude gewoonten zoals de tractorwijdingen, zijn evenzovele uitingen van diezelfde liefde voor de tractor.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.