Het gedragsveranderingswiel

Susan Michie; Lou Atkins; Robert West

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het gedragsveranderingswiel

paperback/ gebrocheerd: € 27.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462986664, geïllustreerd, 288 blz., August 2018
Formaat: 23.3 (h) x 15.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 426 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

beschrijving

Het gedragsveranderingswiel is een praktisch handboek voor het ontwerpen en evalueren van interventies en beleidsmaatregelen voor gedragsverandering. Centraal in dit boek staat het gedragsveranderingswiel (Behaviour Change Wheel), een synthese van negentien gedragsveranderingsraamwerken die gebruikmaken van een breed scala aan disciplines en benaderingen. Dit handboek is geschreven voor beleidsmakers, interventieontwerpers, onderzoekers en professionals. Het introduceert een systematische, op theorie
gebaseerde methode om te komen tot effectieve gedragsinterventies.

De auteurs, professor Susan Michie - een wereldautoriteit op het gebied van gedragsverandering, dr. Lou Atkins - onderzoeker aan Centre for Behaviour Change aan het University College London (UCL), en professor Robert West - een internationaal gerenommeerde expert op het gebied van roken en verslaving, begeleiden je door elke stap.

De Nederlandse vertaling is gemaakt met redactie van Hanneke Goosen, Koen van 't Hof en Sumit Mehra. Zij werken als docent bij de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast zijn zij betrokken bij de ontwikkeling van gedragsinterventies op het gebied van maatschappelijke thema's als schulden, duurzame mobiliteit en gezond gedrag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.