Vreemdelingen in hun eigen land

een reis door rechts Amerika

Arlie Russell Hochschild

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Vreemdelingen in hun eigen land

gebonden: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462985735, August 2017
Formaat: 21.8 (h) x 14.4 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 664 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

vertaald door: Ingrid Smeets

beschrijving

In 'Vreemdelingen in hun eigen land' verlaat de beroemde socioloog Arlie Hochschild Californië, haar progressief linkse, kosmopolitische enclave vol gelijkgestemden, en trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest conservatieve staten van Amerika. Daar leert ze mensen kennen die een heel ander leven leiden en er ideeën op nahouden die haaks staan op die van haar.

Hochschild raakt bevriend met een automonteur, een aannemer, een telefoonreparateur, een handelsreiziger, een vrachtwagenchauffeur, een conciërge en een gospelzanger, en probeert te achterhalen waarom zij tegen hun eigen belangen in aanhangers zijn van politici als Donald Trump en op hem stemmen. Het blijkt dat de angst voor culturele achterstelling, economische achteruitgang en het gevoel verraden te zijn door de staat doorslaggevend zijn.

Tijdens haar zoektocht vindt Hochschild antwoorden op een van de cruciale vragen van de hedendaagse westerse politiek: waarom verzetten mensen zich met hand en tand tegen 'progressieve' overheidsinterventies terwijl zij daar zelf het meest van kunnen profiteren?

Een must read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-right-beweging wil doorgronden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.