Leven met de goden

Religie in de Oudheid

Inger N.I. Kuin

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leven met de goden

paperback/ gebrocheerd: € 16.99

ISBN: 9789462984806, geïllustreerd, February 2018
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 243 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

beschrijving

Religieuze rituelen en festivals bepaalden het ritme van het dagelijks leven in de klassieke oudheid. Mensen vereerden veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige filosofen twijfelden zelfs aan het bestaan van goden überhaupt. In dit dynamische religieuze landschap ontstonden ook de eerste christelijke gemeenschappen.
In Leven met de goden belicht historica Inger N.I. Kuin het kleurrijke en complexe religieuze leven van de oude Grieken en Romeinen en de vroege geschiedenis van het christendom. Hoe werd er in de oudheid omgegaan met religieuze diversiteit en met religieuze verandering? En hoe kritisch mochten gelovigen zijn? Sommige aspecten, zoals dionysische extase, laten zien hoe anders antieke religie was. Andere elementen zijn door de eeuwen heen onverminderd actueel gebleven, zoals corrupte priesters en religieuze intolerantie.

Van twijfelaars tot fanatieke gelovigen die de nacht in de tempel doorbrengen, in de hoop op een bezoekje van de god - ook in de oudheid had je religieuzen in alle soorten en maten. Met vlotte pen brengt Inger Kuin de antieke religie tot leven, waarbij ze ook oog heeft voor de vroegste filosofische kritieken op mythologie en religieuze praktijken. Joke J. Hermsen

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.